SUPER LÆKRE BOLLER
Matilde
Hver gang jeg skal lave nogle koldhævede boller, vælger jeg altid denne opskrift. Den er fra Amo: Den store fødselsdags bagebog, og er bare super lækker. Den almindelig opskrift er med durum mel som smager fantastisk, men hvis man vil lave en ‘lidt sundere bolle’ smager det også rigtig godt med grahamsmel i. Disse boller jeg lavede den anden dag er med grahamsmel. Hvis man vil have durumboller i stedet, så brug 200 g durummel og 300 g hvedemel i stedet for.
Ingredienser
15 g gær
3,5 – 4 dl koldt vand
1 spsk salt
1 spsk sukker
1 dl olivenolie
150 g grahamsmel
350 g hvedemel
Fremgangsmåde
Om aften:
Rør gæren ud i vandet
Tilsæt salt, sukker og olien
Tilsæt grahamsmelet og hvedemelen
Ælt dejen godt igennem
Sæt film over din skål
Sæt skålen i køleskabet natten over
Næste morgen:
Tag skålen ud af køleskabet
Tænd ovnen på 230 grader varmluftsovn
Læg dejen på bagepapir med to skeer
Bag bollerne i cirka 15 min
Ingen kommentarer endnu