LATELY ON INSTAGRAM

FØDSELSDAGSLAGKAGE

Nu får i opskriften på den flotte lagkage jeg lavede til min fødselsdag. Jeg fandt opskriften på Anne au Chocolat’s blog.
Jeg lavede dog en lille smule om i den.
Chokoladebundene:
300 g sukker
50 g kakao
300 g hvedemel
2 æg
75 g smeltet smør
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
3 dl kærnemælk
Tobleronecreme:
1/2 l piskefløde
300 g toblerone
5 blade husblas
Hindbærskum:
4 dl piskefløde
500 g frosne hindbær
Flormelis
Pynt:
1,5 dåse chokoladestænger
Friske frugter bl.a. jordbær, hindbær og blåbær
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne sammen til chokoladebundene, og hæld den op i en smurt springform.
Bag chokoladebundene i en 175 grader varm ovn i 45-60 min. 
Jeg anbefaler, at man laver bundene dagen før, så de kan køle ordentligt.
Læg husblasen i massere af koldt vand.
Kog fløden og smelt tobleronen med den varme fløde. 
Tilsæt husblasen og sæt cremen i køleskab i cirka 4 timer.
Tag 500 g hindbær ud af fryseren, og lad dem tø.
Pisk fløden til flødeskum, husk den skal være ret stiv, da hindbærne er ret våde.
Når hindbærne er tøet, hæld dem i flødeskummen.
Smag hindbærskummen til med flormelis.
Samling af kagen:
Del chokoladebundene i tre dele.
Put lidt over halvdelen af hindbærskummen på det nederste lag.
Læg en bund oven på.
3/4 del af tobleronecremen på næste lag.
Læg den sidste bund oven på.
Put resten af hindbærskummen øverst på kagen.
Smør resten af tobleronecremen hele vejen rundt om kagen,
der skal fungere som smørrelse for chokoladestængerne.
Put chokoladestængerne hele vejen rundt.
Afslut med at lægge de friske bær på toppen af kagen.
Kagen har godt af at stå lidt og sætte sig, 
det nåede min desværre ikke, fordi vi havde problemer med cremen.
Jeg kan KUN anbefale denne lagkage. Jeg er ikke selv fan af de traditionelle lagkager, men denne er utrolig lækker. 
Dog kan man ikke spise mere end et stykke. :-)


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATELY ON INSTAGRAM